top of page

Qui som

El Centre d’Esplai Abat Cassià ofereix cada dissabte a la tarda de 17:00h a 19:30h, multitud d’activitats per a infants i joves de 5 a 18 anys. Actualment aquests es divideixen en 6 grups organitzats per edats.

Els més petits realitzen jocs de pistes, tallers, gimcanes, cants i danses, etc… sempre motivats per un centre d’interès i on el treball en valors és un dels objectius principals.
Els més grans sense oblidar els jocs, comencen a descobrir l’exterior i l’interior d’un mateix amb activitats on la reflexió i el compromís amb la societat tenen un pes molt important.

També, un cop al trimestre tot l'esplai conjuntament realitza una excursió de cap de setmana. Durant les sortides els infants i joves participen d’activitats i jocs a la natura, s’ofereixen moments de reflexió, es comparteixen els àpats, etc… Gaudeixen de 48 hores intenses, plenes de noves experiències.

IMG_4045-2.HEIC

La història

La nostra història comença l’any 1967 fins avui dia, sent el segon esplai més antic de Barcelona.
 
Des de llavors l’esplai va anar creixent fins avui en dia que som uns 90 entre monitors, monitores i infants.
 
Des de l’inici, l’esplai ha realitzat una tasca educativa en el lleure, basada en valors com la llibertat, la justícia, la igualtat i la fraternitat. Els infants han anat creixent i han seguit vinculats a l’esplai com a monis, constituint una cadena que, esperem, no es trenqui mai.

La nostra filosofia

Normalment, quan pensem en educació o aprendre, el primer que ens ve al cap és l’escola. Però no només les escoles tenen de forma exclusiva la potestat de l’ensenyament, sinó que hi ha molts altres entorns on es pot aprendre.

L’esplai és un lloc ideal per a créixer amb valors i aprendre altres aspectes que no es treballen de forma prioritària en l'entorn escolar. Els ciutadans de demà necessitaran saber comunicar-se, ser respectuosos, solidaris, curiosos, creatius, crítics, introspectius i, per sobre de tot, hau-ran d’aprendre a ser feliços.

Tot això i molt més es pot aprendre a l’esplai. Si ho vols descobrir per tu mateix... apunta't!

IMG_20230724_062729.jpg
IMG_20230724_131507719.jpg

Projecte Educatiu del Centre

Nosaltres, com a centre d'esplai, tenim diversos objectius i mitjans educatius per dur-los a terme.
Fes una ullada fent click a aquest botó.

Ves-hi!

bottom of page