top of page
DSC_0727.JPG
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Icono social de Spotify

SOBRE L'ESPLAI

El Centre d’Esplai Abat Cassià ofereix cada dissabte a la tarda de 17:00h a 19:30h, multitud d’activitats per a infants i joves de 5 a 18 anys. Actualment aquests es divideixen en 5 grups (Guspires, Llamps, Rellamps, Trons i Tronats), organitzats per edats i amb un equip de monitors de referència per a cada grup.
Els més petits realitzen jocs de pistes, tallers, gimcanes, cants i danses, etc… sempre motivats per un centre d’interès i on el treball en valors és un dels objectius principals. Els més grans sense oblidar els jocs, comencen a descobrir l’exterior i l’interior d’un mateix amb activitats on la reflexió i el compromís amb la societat tenen un pes molt important.
També, un cop al trimestre tot l'esplai conjuntament realitza una excursió de cap de setmana. Durant les sortides els infants i joves participen d’activitats i jocs a la natura, s’ofereixen moments de reflexió, es comparteixen els àpats, etc… Gaudeixen de 48 hores intenses, plenes de noves experiències.

HISTÒRIA

La nostra història comença l’any 1967 fins avui dia, sent el segon esplai més antic de Barcelona.

 

Des de llavors l’esplai va anar creixent fins arribar a les més de 70 persones entre nens i monitors. Avui som uns 60 entre monitors i nens.

 

Des de l’inici, l’esplai ha realitzat una tasca educativa en el lleure, basada en valors com la llibertat, la justícia, la igualtat i la fraternitat. Els infants han anat creixent i han seguit vinculats a l’esplai com a monitors, constituint una cadena que, esperem, no es trenqui mai.

LA NOSTRA FILOSOFIA

Normalment, quan pensem en educació o aprendre, el primer que ens ve al cap és l’escola. Però no només les escoles tenen de forma exclusiva la potestat de l’ensenyament, sinó que hi ha molts altres entorns on es pot aprendre.

L’esplai és un lloc ideal per a créixer amb valors i aprendre altres aspectes que no es treballen de forma prioritària en l'entorn escolar. Els ciu-tadans de demà necessitaran sa-ber comunicar-se, ser respec-tuosos, solidaris, curiosos, creatius, crítics, introspec-tius i, per sobre de tot, hau-ran d’aprendre a ser feliços.

Tot això i molt més es pot aprendre a l’esplai. Si ho vols descobrir per tu mateix... apunta't!

PEC - PROJECTE EDUCATIU DEL CENTRE

Nosaltres, com a centre d'esplai, tenim diversos objectius i mitjans educatius per dur-los a terme.

Fes click aquí i descobreix-los!

bottom of page