L’equip de monitors i monitores de l’Esplai Abat Cassià està format per joves d’entre 18 i 24 anys que, de forma voluntària, inverteixen part del seu temps lliure en educar en el lleure els infants, adolescents i joves de l’esplai i en tirar endavant la gestió de l’entitat. A més, les monitores assisteixen a formacions relacionades amb l’àmbit de l’educació i la pedagogia per millorar i dotar-se d’eines i recursos a l’hora de treballar. Bona part de l’equip compta amb la titulació de Monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil i alguna de nosaltres amb el de Director/a d’activitats de lleure infantil i juvenil.

Internament, el centre està organitzat per l’equip de monitors i monitores, que treballen de manera assembleària assumint el pes de tots els aspectes educatius i administratius de l'esplai. S’ocupa del tracte directe amb els infants i joves i és l’encarregat d’aplicar i assolir el PEC (Projecte Educatiu del Centre, veure a "Qui som") mitjançant els objectius plantejats al projecte.


Al mateix torn, l’equip de monitores es divideix en subequips pels grups d’edat, sent els principals responsables del funcionament d’aquests, dels objectius específics i de la seva coherència amb el Projecte Educatiu. Són elles mateixes també les que assumeixen els diversos càrrecs en els quals recauen les diverses tasques de l’esplai, com el responsable de secretaria, d'economia, de material, etc. A més, el monitors/es s’organitzen en comissions a l’hora de preparar activitats conjuntes com les excursions de trimestre o l'organització de dies puntuals com Carnaval o Sant Jordi.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now